sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Herkkubuffet

Mitä maukkaampi sen parempi



























Asia missä tunsin itseni pääsevän valloilleen oli Herkkubuffet. Kaikki ne erilaiset karkki- sekä kulhovaihtoehdot, veivät itseni taivaisiin. Suunnittelu oli mitä ihaninta aikaa (ainakin suurimmaksi osaksi) ja olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen.
Listasin tänne käyttämiämme karkkeja sekä tarjoilussa käytettyjä astioita.
Herkkubuffet sisälsi siis:

1 rasia Mansikkasieniä
2 rasiallista Matador Mix
1 rasiaVanilja Fudgea
1 rasia Mansikkaremmejä
1 rasia Pehmeä hedelmäkarkkisekoitus
2 Isoa pussillista vaahtokarkkeja

2 pellillistä omatekoisia Rockyroad fudgeja
2 pussia purkkaa

 Sekä kahta eri sipsilaatua koska suolaistakin piti olla :)

Olisin ostellut buffettiin vaikka mitä ja ainakin kymmenen kiloa enemmän herkkuja ellei mieheni olisi koko ajan estellyt. Tarkoitus oli leipoa buffettiin vielä omatekoisia punssirullia, mutta se sitten jäi kiireen keskellä tekemättä.

Astiasto

Astioista minulla oli suuria visioita. Olisin halunnut erilaisia kannellisia lasikulhoja ja kauniita kerroksellisia leivosasetteja, samalla kuitenkin mietin uusien astioiden hintoja. Pian ymmärsinkin jutella asiasta kaasolleni, joka tarjosi omia tarjoiluastioitaan lainaksi. Loppupeleissä kuitenkin kävi niin, että saapuessani eräänä viikonloppuna äitini luo aloin kaivella ja tutkiskella hänen kokoelmiaan, joista löytyi juuri itselleni mieluisia astioita eli kaason astioita ei tarvinnutkaan lähteä roudaamaan hääpaikalle.
Haaveilin pitkään keltaisista kauhoista, mutta en löytänyt sellaisia mistään. Äkkiä, sainkin idean ystävältäni sitoa aivan tavallisiin lusikoihin keltaista nauhaa sekä rusetit, lopputulos oli mielestäni yhtä hyvä.
Ainoat astiat jotka buffettiin ostimme olivat pahvilautaset, muovimukit sekä 4 Ikean kannellista lasikulhoa.

Tylsät muovimukit

Mielestäni herkkuja olisi ollut kivointa kerätä karkkitötteröön, mutta aika oli tuolloin jo melko kortilla... Vihjasin kaasolle ongelmastani ja hän ehdotti helppoa tapaa koristella mukit: Kävimme ostamassa Tigerista eurolla kolme koristeteippi rullaa ja rullailin myöhemmin movimukien ympärille "vauhtiraidat." Mielestäni tulos oli aika hauska vaikka en jaksanut rullata teippiä mukin ympärille kuin vain yhden kierroksen.

Pikku Myykin pitäisi

Häiden teemavärinä oli keltainen joten lisäilin keltaista nauhaa ja rusetteja karkkibuffetin kulhoihin. Lisäksi tein Pikku Myy kyltin buffettiin.

Herkkubuffetin pöydälle askartelin vielä pienen kyltin missä luki:

" Jos kaksi makeista ovat tarrautuneet toisiinsa, ne lasketaan yhdeksi."
                                                -Pikku Myy

Pöydän hoito

Loppupeleissä karkkia jäikin aika paljon, mutta niin sitä myös menikin. Lahjoitimme loput karkit veljilleni, jotka ottivat hääpäivänä vastuulleen buffetin hoidon... Vähän teki itselle tiukkaa kun olen tällainen sokerihiiri, mutta kyllä pojat olivat ne ansainneetkin.
: )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti