lauantai 6. heinäkuuta 2013

Hääpuku

Siinä se sitten on! Juuri sellainen puku jota etsinkin. Minulle ehti käydä samalla tapaa kuin muutamalle muulle tuntemalleni morsiammelle, eli ehdin ennen häitä ostamaan itselleni kaksi pukua. 

Kaikki ei mennytkään heti niinkuin piti
Ensimmäisenä ostin itselleni vaalean keltaisen puvun, joka oli aikalailla saman mallinen kuin tämä hääpuku. Kyseinen puku ei kuitenkaan istunut minulle ollenkaan, koska oli ostettu kolme numeroa suurempana mitä itse olin (pienempää kokoa ei liikkeestä löytynyt). Olin ajatellut, että puku olisi kavennuksen jälkeen juuri sopiva minulle, mutta toisin kävi, tuntui, että joka kerta kun sovitin pukua se suureni päälläni. Lopulta päätin viime tingassa lyödä hanskat tiskiin ja hankkia uuden.

 Jo toistamiseen päällä
Viimeinen pukuni oli jo yhdet häät nähnyt, mutta se ei häirinnyt itseäni ollenkaan. Rakastuin tähän malliin täysin ja tiesin haluavani astella tämä päällä alttarille. Hääpukuja myydään hyvin paljon esimerkiksi nettikaupoissa, itse löysin oman pukuni tori.fi sivuston kautta. Moni myy omaa jo käytettyä pukuaan, mutta myynnissä on myös käyttämättömiä pukuja (ovat saattaneet ostaa ensin puvun, mutta ovatkin päätyneet hankkimaan toisen puvun ja myyvät ylijäänyttä pukuaan pois)
Pukuja on tarjolla hyvin laidasta laitaan mallien ja värien suhteen, mutta etsiessäni pukua huomasin, että suurin osa puvuistajoita myytiin uudestaan olivat merenneito -mallisia tai niissä suosittiin paljon pitsiä. Ilmeisesti tämän tapaiset mallit ovat olleet juuri nyt huudossa vaikka omani sitä ei sitten ollutkaan.

 Juuri se oikea
 Puvussa on vetoketjut ja se on kaksiosainen, mikä takasi hyvän istuvuuden. Yksi ehdoton asia, minkä puvussani halusin olevan oli olkaimettomuus. Puvussa on pieni laahus jonka sai juhlissa kätevästi nostettua ylös esimerkiksi tanssiessa.

 Jatkossa
Näin jälkeen päin mietin, että olisin voinut pitää enemmän juhlissa laahusta alhaalla, koska suurimmassa osassa hääkuvista puvun laahus on ylhäällä. Tuolloin varoin sotkemasta puvun laahusta mahdollisen "uudelleen myynnin", vuoksi, mutta nyt olen päättänyt teettää puvusta lyhyemmän mallisen, jotta voisin käyttää sitä jatkossakin. Olen suunnitellut, näyttäväni pukua eräälle ompelija tuttavallemme. Jos hän suostuisi lyhentämään puvun helmaa ja muokkaamaan sitä hieman.

Kysymyksenä vielä
Miten teillä on, oletteko ajatelleet tuunata hääpukua häitten jälkeen ja käyttää myöhemmin? Miten olette ajatelleet sen tehdä?

Vinkkinä vielä: Minulla oli myös ajatuksena vaihtaa pukua illanaikana, lyhyempään pukuun, mutta hups!  Kuinkans kävikään? Kun hääpäivän ilta koitti en suostunut millään luopumaan puvustani. Halusinpitää sitä loppuun asti, kuin viimeistä päivää. Eli kannattaa harkita tarvitseeko toista pukua välttämättä ainakaan ostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti